Samen eten met Shara

 

Om weer in lekker in m’n vel te komen na mijn zwangerschap kies ik voor simpele en praktische lunch- en dinergerechten.
Mijn lunch bestaat uit 200/250 gr groenten (bloemkool/broccoli/sperziebonen) en ongeveer 150 gr vis of vlees (kabeljauw/tilapia/kip). Helemaal niet spannend, maar wel erg praktisch, omdat ik een dag van tevoren de groenten kan koken en het vlees (of vis) kan bakken en er een paar dagen mee kan doen. #mealprepsunday!
De ochtend dat ik dan naar mijn werk ga, kan ik zo mijn lunchbox meenemen en opwarmen; ideaal, ook als je niet veel tijd hebt om te koken!

Voor het diner probeer ik wat meer tijd te maken en heb nu ook een nieuw favoriet gerecht wat overigens ook heel simpel is!

Kip Wrap

Verder lezen…

BRN® #25, Mastertrainer Fatima haar ervaring

BRN

Zo sta je in de broodfabriek tijdens het jaarlijkse evenement waar de BRN® voor het eerst gelanceerd wordt en zo ben je 25 releases verder!!!
Fantastisch om te zien hoe dit toffe programma gegroeid is de afgelopen jaren.

Verder lezen…

Trainee Shara vertelt waarom ze BRN® zo leuk vindt!

BRN

Wat is er zo leuk aan BRN®?
Alles! Ik bedoel, wat is er nou niet leuk aan BRN®?! Ik kan niks bedenken!
Je hebt natuurlijk altijd een voorkeur voor bepaalde releases of tracks, maar BRN® is altijd leuk 😊!

Verder lezen…

Mastertrainer Fatima zet zich graag in voor goede doelen, lees hier hoe en waarom!

BRN

Als trainer word ik regelmatig gevraagd om mee te werken aan een goed doel. Een uurtje training geven om mensen in beweging te krijgen en tegelijkertijd geld in te zamelen voor datgene waar de vereniging, sportcentrum of een collega zich voor inzet.

Ik doe dit altijd met heel veel plezier!

Uiteindelijk ben ik gezond en fit en kan ik d.m.v. mijn passie/beroep op deze manier mijn steentje bijdragen.

Verder lezen…

Hoe bouw je een feestje? Mastertrainer Bianca weet het!

BRN feest

Bouw een feestje!

De 25e release van BRN® is een perfect moment om, ofwel eens goed te lanceren, ofwel de lancering eens extra speciaal aan te pakken.

Het promotiemateriaal voor deze release heeft ballonnen, posters, Bring a Friend kaartjes en er zijn leuke baseballcaps, kortom, je kunt het flink laten opvallen in je club. De meeste clubs lanceren nieuwe kwartaalprogramma’s tegelijk, op een weekenddag en met een groot deel van het instructeursteam. Ik heb een paar ideetjes voor jullie waarmee je het net even anders aan kunt pakken…

Verder lezen…

Zondag 26 november was het zover; de kwartalen van HOUSE OF WORKOUTS in de SUPPERCLUB!

BRN 25 Release Supperclub

Mastertrainer Pepe vertelt over afgelopen zondag!
Een super vette locatie en totaal anders dan de kwartalen die tot nu toe zijn geweest voor BRN®.
Het was natuurlijk een extra groot feest omdat het de 25e release was voor BRN®, met een speciaal tintje.

Verder lezen…

Mastertrainer Maaike’s BRN® favorites

Mastertrainer BRN Maaike

Vaak wordt er aan me gevraagd welke tracks, nummers en/of bewegingen mijn favorieten zijn. Mijn antwoord is meestal, “heb je even?” ;). Elk nummer geeft een ander gevoel die vaak ook een bepaalde beweging uitlokt. Nu in BRN #25 is de track voor de benen wel mijn favoriet. Het nummer zit vol met harde beats maar klinkt ook gezellig en de choreo was er redelijk snel op bedacht. De deelnemers moesten wel wennen maar werden elke week enthousiaster. Een beetje ‘out the box’ en dus niet standaard.

Als ik terugkijk naar de tracks waarvan Bianca en ik dachten “mmmm, moeten we dit doen?” dan moet ik gelijk denken aan het nummer Gangnam Style van PSY. Dat was op het randje, hahaha. Die track was natuurlijk een monsterhit en werd wekenlang helemaal grijsgedraaid op de radio waardoor je er op een gegeven moment helemaal klaar mee was. De choreografie die Bianca erop had gemaakt maakte daarentegen een heleboel goed. De bewegingen klopte als een bus en liepen gewoon lekker. En als ik het nu zo op schrijf denk ik gelijk, “ hey, die ga ik weer een keer voor de fun doen”. I need a hero van Bonnie Tyler was er ook zo een. Tijdens het refrein hadden we 4 keer een superman opzij bedacht wat helemaal goed paste bij zowel de tekst als de muziek maar na 680 duizend x ‘I need a hero’ gehoord te hebben kon ik mevrouw Tyler wel wat aan doen. Ik weet nog goed dat we ooit van een collega instructeur als commentaar op die superman beweging kregen dat we dat hadden gejat van een ander concept les. Dus wij, “uhm, die superman stonden we al te doen toen we nog in onze fluorescerende aerobic pakjes met bijpassende beenwarmers rond huppelde en nee, in die tijd bestonden er nog geen gestandaardiseerde lessen mevrouw!”

Maargoed, als ik 1 favoriete beweging eruit moet halen is het toch wel de push/pull armbeweging. Deze gaat meestal gepaard met een dynamische beenbeweging. Hierdoor ben je dus van begin tot eind bezig met het verbeteren van je motorische vaardigheden en het vergroten van je weerbaarheid. Daarnaast moet je je core stabiliseren en train je je bovenlichaam.  Als ik van alle releases 1 track moet kiezen die ik nog steeds graag doe is dat uit BRN® 9, I’m so exited van de Pointer Sisters. Super zoet natuurlijk maar ik word er heel blij van. Een echte cardio track met volgbare dansbewegingen die worden afgewisseld met simpele high impact kicks en jumps. Deze track omschrijft eigenlijk het hele programma van BRN® in één zin; Uitdagend, vrolijk, goed te volgen, effectief en heel veel fun!

Dikke BRN® brasa,
Maaike Parrel

Wie is BRN® Trainee Shara?

Shara BRN Trainee

Naam: Shara Spuij
Leeftijd: 31 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik heb mijn eigen zangschool, “ZIN”, wat staat voor Zangles In Nieuwegein. Daarnaast geef ik ook zangles in een zangstudio in Utrecht en werk ik bij DeMIX Fitness & Leefstijl Nieuwegein als groepsfitnessinstructeur en werk daar ook een paar uurtjes per week op kantoor.

Wat voor sport doe je het liefst?
Groepslessen! Als ik zelf geen les geef doe ik het liefst een les met een van mijn collega’s mee. Verstand op nul en lekker meedoen met een les die ik normaal gesproken niet zelf geef, zoals BodyAttack.

Met wie sport je het liefst of sport je het liefst alleen?
Ik doe voornamelijk groepslessen, dus ben eigenlijk nooit echt alleen. Ik ben ook regelmatig in de fitness te vinden, dan train ik alleen… muziek in mijn oren en GO.

Hoe ken je BRN®?
DeMIX Fitness & Leefstijl Nieuwegein en Almere boden een aantal jaar geleden XCO Walking & Running aan, hier werden dezelfde buisjes gebruikt als nu bij de BRN®. Toen DeMIX Nieuwegein een aantal jaar geleden kwartaaltraining locatie voor de BRN® werd, en we kennis maakte met dit toffe programma was DeMIX in Almere de eerste van onze twee clubs die zijn instructeurs naar de opleiding stuurde. De lessen werden goed ontvangen, en Nieuwegein volgde niet veel later. We hadden nog 15 BRN® setjes van de Walking en Running liggen, en nu, 2 jaar later, hebben we meer dan 65 BRN® setjes, die iedere maandagavond les helemaal op zijn!

Wat vind je zo leuk aan BRN®?
De energie!! De energie die ik van de muziek en daardoor de enthousiaste deelnemers krijg is ongekend. Ik geef veel verschillende lessen en vind veel dingen leuk, maar in de BRN® lessen gebeurt er iets… De mix van oude topnummers en de nieuwste hits maakt dat er voor iedereen iets bij zit waar zij zichzelf in kunnen verliezen. En dat is natuurlijk wat ik wil als instructeur… deelnemers die helemaal losgaan.

Hoe ben je BRN® trainee geworden?
Nadat ik de BRN® opleiding heb gevolgd en Bianca heb leren kennen heeft ze mij in december 2016 gevraagd of ik het leuk zou vinden om Trainee te worden. “eh… JA!”

Wat vind je er van om BRN® trainee te zijn?
De overeenkomst met de zanglessen die ik geef zijn dat ik er blij van word om mensen verder te helpen, en ze het beste uit zichzelf te laten halen. Het is mooi dat ik dit nu niet alleen met mijn zanglessen kan overbrengen, maar ook in mijn andere passie; het geven van groepslessen.

Wat is je favoriete pre- en after workout snack?
M&M’s, Tony Chocelonely…. Of natuurlijk een banaan voor de training, en kwark met appel en kaneel na de training 😉

Wie is kersverse BRN® Trainee Axel Hanzl eigenlijk?

BRN Trainee

Naam: Axel Hanzl
Leeftijd: 28 Jaar

Verder lezen…

Een kijkje achter de schermen van BRN® door Mastertrainer Wendy.

BRN filming

3, 2, 1….actie! The making of BRN®.

Vandaag verklap ik de geheimen achter de schermen van BRN®. Ik ga jullie namelijk vertellen hoe het maken van een dvd in zijn werk gaat.

Verder lezen…

BRN® op Facebook BRN® op Twitter BRN® op Instagram