Hoe maak en houd je BRN®-lessen succesvol op korte en lange termijn? Bianca legt uit!

BRN

Als BRN®-instructeur weet jij precies wat er zo leuk en effectief aan de training is, maar hoe overtuig je andere mensen om eens mee te doen? Ik ga je wat tips geven!

Allereerst moet je ontdekken welk type sporter je voor je hebt. Een groepslesdeelnemer zal eerder geïnteresseerd zijn dan iemand die nooit groepslessen volgt, daar ligt de uitdaging in het verlagen van de drempel door uit te leggen wat de meerwaarde is van een training met ‘persoonlijke’ instructeur, die je de hele training kan coachen en motiveren, en hoe de muziek al een bron van inspiratie is.

Grote kans dat de anderen die BRN® nog niet doen de mensen zijn die denken dat het niets voor hun is, je kent ze wel, de mensen die zeggen “Is dat met allerlei pasjes? Want dat is niks voor mij hoor!” En terecht, als je dat niet leuk vindt ga je niet. Maar het niet leuk vinden komt meestal door het niet kunnen, of denken dat je het niet kunt. Daar kun je het volgende mee doen; als er op het rooster ook een XCORE®-les staat kun je klant adviseren die les eerst een paar keer mee te doen. Het voordeel is namelijk dat ze de waarde en lol van het trainen met de XCO-Trainers® en reactive impact ontdekken zonder al te veel combi- en verplaats bewegingen. De stap naar een BRN®-les is meteen een stuk kleiner nu de basistechniek onder de knie is en BRN® toevoegen is een kleine stap. Ik schrijf ‘toevoegen’ omdat de 2 trainingen elkaar uitstekend aanvullen. Samen met de corefocus bij XCORE® zijn de hight intensity interval en cardio doelstellingen van BRN® een perfecte match!

Als deelnemers over de streep zijn en in je les staan, probeer je goed te differentiëren, de vaste deelnemers in je les kun je met een gerust hart de iets complexere bewegingen laten doen terwijl jij de minder moeilijke of zware opties blijft uitvoeren, daar komen je lesgeefvaardigheden om de hoek kijken.  Een complimentje, knipoog en geruststellend knikje op z’n tijd kan ook wonderen doen. De zenuwachtige deelnemer heeft wel wat aandacht nodig. Maar niet te opvallend, subtiel…

Lange termijn succes, en met succes bedoel ik terugkerende deelnemers, boek je door je lessen een goede opbouwstructuur te geven en na 2 maanden de huidige release te vervangen door oude releases voor de resterende tijd tot de lancering van de nieuwe release. Met opbouwstructuur bedoel ik vanaf de lancering in de eerste 2-3 weken stapsgewijs de choreografie prijs te geven. Dus niet elke track meteen alle opties maar nog iets bewaren voor week 2 en 3 en vanaf dan (eventueel)  de volledige choreo volgen. Maar zoals wij allemaal weten, jouw personality, coaching en enthousiasme staan op nummer 1 als het gaat om retentie. Tel daarbij op dat je je deelnemers persoonlijke aandacht en differentiatie geeft en SUCCES GEGARANDEERD!

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BRN® op Facebook BRN® op Twitter BRN® op Instagram