Samen eten met Shara

 

Om weer in lekker in m’n vel te komen na mijn zwangerschap kies ik voor simpele en praktische lunch- en dinergerechten.
Mijn lunch bestaat uit 200/250 gr groenten (bloemkool/broccoli/sperziebonen) en ongeveer 150 gr vis of vlees (kabeljauw/tilapia/kip). Helemaal niet spannend, maar wel erg praktisch, omdat ik een dag van tevoren de groenten kan koken en het vlees (of vis) kan bakken en er een paar dagen mee kan doen. #mealprepsunday!
De ochtend dat ik dan naar mijn werk ga, kan ik zo mijn lunchbox meenemen en opwarmen; ideaal, ook als je niet veel tijd hebt om te koken!

Voor het diner probeer ik wat meer tijd te maken en heb nu ook een nieuw favoriet gerecht wat overigens ook heel simpel is!

Kip Wrap

100 gr kip
Kipkruiden (gyroskruiden voor de afwisseling)
1 plakje cheddar kaas of 25 gr geraspte 30+ kaas
1 sjalotje
25 gr creme fraiche light
30 gr sla (botersla of ijsbergsla)
10 gr bacon
1 volkoren wrap 60 gr

  1. Zet je oven aan op grillstand en snijd de kip in reepjes of stukjes en bak deze lekker bruin met de kipkruiden. Snij het sjalotje in ringen zodra de kip in de pan zit.
  2. Als de kip bijna klaar is bak dan de bacon tot het knapperig is (ik hou zelf van heel uitgebakken).
  3. Wanneer je de bacon in de pan hebt gedaan, leg je de wrap in een ovenschaal, scheur het plakje cheddar en leg deze stukjes in het midden verdeeld op de wrap samen met het sjalotje (aantal ringen naar smaak).
  4. Doe dit een paar minuten onder de grill totdat de cheddar is gesmolten. Als je 30+ kaas gebruikt duurt het smelten wat langer (ongeveer 6 min).
  5. Haal de wrap uit de oven, leg het op een bord en vul de wrap met kip, bacon, sla en als laatst de creme fraiche light erop. Vouw dan de wrap dicht en zet het vast met een prikker en Voila!

Tip; zet alle spullen van tevoren klaar zodat je de wrap snel kan vullen als hij uit de oven komt. De wrap koelt namelijk heel snel af!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BRN® op Facebook BRN® op Twitter BRN® op Instagram