Trainer Shara haar favoriete BRN® oefeningen/bewegingen!

BRN

Wat zijn mijn favoriete oefeningen/bewegingen van BRN® en waarom?
In iedere nieuwe BRN® release zitten naast toffe nieuwe tracks ook nieuwe bewegingen, zo blijven we vernieuwen en is de trainingsprikkel elk kwartaal anders.

Toen me werd gevraagd wat mijn 5 favoriete bewegingen zijn kon ik hier niet meteen antwoord op geven. Er zijn zoveel leuke bewegingen en oefeningen maar het is me toch gelukt 5 te kiezen die ik tof vind om te doen en ik ben benieuwd of jullie het met mij eens zijn 😉.

Om te beginnen, de Spear. Dit is een zware oefening omdat je je hele lichaam moet gebruiken om de beweging gecontroleerd uit te voeren. Het enige wat je beweegt zijn je armen, die je zo lang mogelijk maakt, en je moet je benen, billen en buik goed aanspannen om je lichaam stil te kunnen houden. Top oefening voor de bovenkant/zijkant van je rug en je schouders.
Je hartslag gaat omhoog, je voelt je schouders en rug en je gaat door; heerlijk!

Sumo squat & sumo tap + sumo tap l/r down (#23): oh oh oh wat deed deze oefening zeer… en nog steeds als ik eraan denk haha!
Je pakt de binnenkant van je benen en buitenkant billen hiermee aan en dat voel je! Na een aantal weken dit doen wordt het ook niet minder zwaar vind ik, maar je merkt wel dat je het langer vol kan houden en dieper kan zakken. Het blijft een uitdagende oefening en je voelt je gewoon sterker worden, daar hou ik van! Wie wil er nou geen strakke benen en billen?!

De Mambo front/side/back chassé: is zo’n leuke en gezellige beweging. Dit is het moment waarop je lekker los kan gaan met die heupen en de rest van je lichaam als je wil! Met de mambo voor/zij/achter gooi je je heupen los en met de chassé vlieg je even door de lucht.
Ik heb van jongs af aan gedanst en hiermee komt dat allemaal weer terug en word daar helemaal vrolijk van 😊!

Jumping knees: ook zo lekker om je hartslag omhoog te krijgen! Vooral aan het einde van een set en soms ook in de laatste cardio track aan het eind. Op dat moment ben je écht vermoeid en dan komt deze beweging nog. Ik krijg daar echt een adrenaline-kick van; de laatste paar seconden de track letterlijk uitknallen met z’n allen! Super als je deelnemers ook nog mee gaan tellen en je ze tot het uiterste ziet gaan!

En dan ‘last but zeker not least’: de Plank. Dit is een geweldige oefening voor je hele lichaam!
Handen onder je schouders, voeten heupbreedte en goed lang en recht maken. Om dit te kunnen doen en vol te houden moet je je benen, billen, buikspieren aanspannen en je handen in de vloer duwen. Kortom, je hele lichaam aanspannen om stabiel te kunnen blijven.
Ik vind dit altijd een van de zwaarste core-oefeningen omdat je alles constant moet aanspannen, maar je merkt wel met deze oefening dat je snel sterk wordt en dan wordt het alleen maar leuker als je merkt dat je het langer kunt volhouden dan de vorige keer.
Wanneer je een goede stabiele plank kan maken, kan je extra bewegingen toevoegen; zoals je benen, zodat je de mountainclimber krijgt. Hierbij gaat je hartslag ook nog eens omhoog naast de krachtinspanning die je levert. Een super combinatie dus!

Zo, ik heb wel weer zin in een BRN® lesje van al dat praten over BRN® oefeningen! 😉 Laat in de comments weten wat jouw favoriete oefening is en waarom!

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

BRN® op Facebook BRN® op Twitter BRN® op Instagram